Wat is het SIO?

puzzel sioHet Stimulerings kader Integere Organisatie - kortweg het SIO - is een uniek, alles omvattend integriteitsmanagementsysteem dat preventief werkt. Het SIO is toepasbaar voor elke organisatie. Klik hier voor meer informatie. 

Opleiding en training

education module
De Leergang SIO is een 7-daags interactief opleidings- programma dat de mogelijkheid biedt om de kennis en vaardigheden te verwerven voor het implementeren van het SIO in de eigen organisatie of in organisaties van derden. Klik hier voor meer informatie.

Community of Practice

Community of practice moduleDe Community of Practice (CoP) is opgezet als community platform voor professionals die de Leergang SIO van de Stichting SIO hebben gevolgd. Hier wordt relevante informatie gedeeld over integriteit. Klik hier voor meer info en de lijst met vrijwillige organisatoren.
Aankomend najaar gaan we weer van start met de SIO Leergang Integriteitsmanagement. Dit is de 10e editie en dat is iets waar we natuurlijk ontzettend trots op zijn! Ook met ons steeds groter wordende SIO-alumni netwerk (inmiddels zijn we met meer dan 70 professionals) kunnen we zeggen dat we de afgelopen jaren iets sterks hebben neergezet. Uiteraard hopen we deze koers te kunnen vasthouden de komende jaren en SIO nog meer op de kaart te zetten in Nederland.

10e Leergang SIO Integriteitsmanagement
De leergang SIO Integriteitsmanagement bestaat uit 7 modules en wordt gehouden in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. De kern van de leergang is gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor het implementeren en/of auditeren (beoordelen) van een integraal integriteitsmanagementsysteem. 
Tijdens de leergang staan de 7 kernthema’s van het SIO-kader centraal en worden verdiepende colleges met afwisselende interactieve oefeningen gehouden. Na het succesvol afronden van de proeve van bekwaamheid ontvangt de deelnemer het Nyenrode Certificaat SIO Integriteitsmanagement. 

Voor wie? 
De leergang is opgezet voor (senior) professionals die in de eigen organisatie aan de slag willen gaan met integraal integriteitmanagement, zoals integrity officers, senior riskmanagers, compliance officers, toezichthouders, HR-professionals, accountants en interne auditors. Ook is de leergang bestemd voor (senior) professionals en interimmanagers die andere organisaties gaan begeleiden en toetsen bij de implementatie van SIO, zoals consultants en externe auditors. 

Data najaar 2019
Module 1 : vrijdag 6 december 2019
Module 2 : vrijdag 13 december 2019
Module 3 : vrijdag 10 januari 2020
Module 4 : vrijdag 17 januari 2020
Module 5 : vrijdag 24 januari 2020
Module 6 : vrijdag 7 februari 2020
Module 7 : vrijdag 14 februari 2020 


Zijn er vragen of is meer informatie gewenst? Neem gerust contact met ons op via:

Maarten de Jong – programmadirecteur                                             Lotte Reitsma – moderator
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 1498 20 40                                                                                            +31 6 53 71 8179